• Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Auto width resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • red color
 • green color

Балчик Инфо - Новини
Advertisement

Васил Найденов се скара с публиката в Балчик
03. 10. 2007
фото: Балчик ИнфоБалчик Инфо
Скандално започна концертът на поп-легандата Васил Найденов в Балчик тази вечер. Минути след като излезе на сцената и изпя първото си парче, Васко помоли да му бъде усилен микрофона заради недобрата акустика. На свой ред зрители с по-чувствителен слух атакуваха звездата, че звукът в залата е прекалено силен и трябва да бъде намален. В разменените реплики музикалният идол на няколко поколения заяви, че е от 40 години на сцената и знае как трябва да звучат неговите песни, след което по-голямата част от присъстващите го подкрепиха с аплодисменти.
Гафът с публиката съпроводи откриването на кампанията на ГЕРБ за местните избори в Балчик. На нея присъства областният лидер на партията Румен Иванов и независимият кандидат за кмет на Балчик, подкрепен от ГЕРБ, НДСВ и БСП, Николай Ангелов, който бе обявен от Васил Найденов като Николай Георгиев. Това върна паметливи балчиклии към комичната ситуация по време на предизборен концерт преди 8 години, когато певецът Панайот Панайотов заяви пред балчишката публика, че вече ще се лекува само при д-р Детелин Каменов - тогавашен кандидат за кмет на СДС и ветеринарен лекар по образование.
 

Коментари  

 
#2 AA 2007-10-17 19:17
Да, определено на онзи концерт 99% от публиката бяха дошли заради Глория, а не, за да слушат някакви предизборни приказки!... А то какво стана - не дошла, поради висока температура или нещо от сорта!!!
Цитиране
 
 
#1 А.А.А. 2007-10-04 14:44
Добре е, че все пак започна! Защото помним случаи, когато изобщо нямаше концерт и дивата на поп-фолка ГЛОРИЯ се извъртя и не дойде!
Тогава на кого се сърдиха балчиклии, дошли чинно в читалището заради певицата, а не по друга причина?
Цитиране
 

Добави коментар

Условия за писане на мнение по статия в “Балчик Инфо Новини”:
Целта на тези условия е да се осигури правото на свободно изразяване на мнение по темата в статията, като това се случва в обстановка на взаимно уважение и отговорност от страна на пишещите.
Всеки, регистрирал се да изразява мнение по статия, приема да спазва настоящите условия.
1. Допустима е само една единствена регистрация на човек. Повече от един акаунт на един и същ потребител ще бъдат изтривани (разпознавани по IP адрес и други признаци).
2. Недопустими постове:
- съдържащи вулгарни изрази (явни или изразени с разбираеми съкращения)
- съдържащи груби обиди
- съдържащи подигравки с физиологическите белези на човек
- проповядващи насилие, морално или физическо, или съдържащи заплаха за здравето, сигурността и живота на човек или група хора
- съдържащи религиозна, етническа и полова нетолерантност
- от потребители с имена, съзнателно опитващи се да фалшифицират самоличността на вече регистриран друг потребител или на публична личност
- постинги, обсъждащи сайта Балчик Инфо /за целта просто пишете на news@balchik.info /
4. Правила за писане:
- в сайта се пише само на кирилица. Тези, които нямат кирилица на компютрите си, могат да използват места като http://www.2cyr.com
- писането само с ГЛАВНИ БУКВИ се приема като грубо отношение към останалите читатели
- не прекалявайте с емотиконите
- мнението трябва задължително да бъде свързано с темата на статията
- не се допуска реклама на продукти и сайтове чрез публикуване на линк към тях
3. Отговорности
Написаното мнение изразява позицията само и единствено на неговия автор.
Балчик Инфо не носи отговорност за написаното от потребителите, но при сигнал от за невярна информация или засегната страна, мнението може да бъде изтрито.
Нека помним, че свободата на словото няма нищо общо с простотията, омразата или помията в начина на изразяване в каквато и да била по форма дискусия.


Защитен код
Обнови

Актуално
 • Pause
 • Previous
 • Next
1/3
Пет сватби днес в Балчик svatba.jpg
Балчик Инфо
Пет двойки младоженци казаха "да" днес в Балчик и продължиха живота си съвместно в обещание за вярност и любов. Два от ритуалите се проведоха в 12.30 и 15.30 ч. днес в новата зала на Мелницата. Варненците Константин Ганчев и Миглена Чакалова и балчишката двойка Иван Пантелеев и Габриела Стоянова чуха Менделсон и не скриха задоволството си от вида на новата сграда за култура в Балчик.
Другите три ритуала се проведоха в романтиката на Двореца.  
Още...
 
Новини
Ваканция до 6 март obstina.jpg
Балчик Инфо
Учениците от всички учебни заведения на територията на община Балчик ще бъдат във ваканция до 2 март. Първи учебен ден ще бъде 6 март, тъй като 3, 4 и 5-ти също са неприсъствени. Това сподели зам.-кметът на община Балчик Митко Петров в очакване на министерска заповед за отмяна на учебните занятия. Причина за неочакваната ваканция е лошото време и затворените пътища.
Към 14 ч. видимостта навън беше под 100 метра. 
Култура
Балчик открива паметник на Кирил и Методий kim.jpg
Балчик Инфо
Паметник на Кирил и Методий ще бъде открит на 24 май в Балчик. Празникът на българската култура и славянската писменост е и ден на града. По този повод в центъра ще бъде осветена изработената от Венцислав Марков скулптура. Творбата е висока 230 сантиметра и ще бъде излята от бронз. 
Авторът е роден през 1984 г. във Варна и е свързан с Белия град от години. Идеята за паметника на светите братя е дошла импулсивно. Точно преди една година, преминавайки през празнично украсения площад, той видял винилно платно с образите на Кирил и Методий. 
 
Общество
Адриан Костов хвана кръста на Богоявление adrian.jpg
Балчик Инфо
Балчиклията Адриан Красимиров Костов пръв стигна до богоявленския кръст, хвърлен днес в морето. По стара традиция на Йорданов ден край Морска гара се събраха стотици, за да участват в празничното шествие и наблюдават церемонията по хвърляне на кръста. Сред тях рекорден брой от 30 човека се престрашиха да скочат във водата. Времето днес за пръв път от 10 години насам бе щедро към участниците в празника, като ги дари с топло слънце и 9 градуса температура на морската вода. 
Спорт
Валентин Андреев е атлет №1 за годината val.jpg
Балчик Инфо
Спортист на годината в Спортен клуб по лека атлетика "Черно море-2005" в Балчик стана Валентин Андреев. Това бе обявено тази вечер на специална церемония в "Мелницата". Председателят на клуба Десислава Андреева съобщи, че изборът на 10-те най-добри спортисти е бил независим и направен от треньорите в клуба. А те вече са трима, след като снощи бе представен и Айхан Апти - дългогодишен състезател в "Черно море-2005" и многократен носител на престижния ежегоден приз. Той заедно с Андреан Андреев и Здравко Димитров се грижат за обучението и възпитанието на 26 картотекирани състезатели, както и на многобройна група от най-малките балчишки атлети. 
 
Екология
Плаж "Робинзон" е почистен robinzon.jpg
Балчик Инфо
Близо 20 чувала с отпадъци събраха наши съграждани, организирани от Дмитрий Пузирев - руснак, живеещ през последните години в Балчик. Екологичната акция събра миналата събота не много, но обичащи природата хора. Предимно пластмасови бутилки и всякакви боклуци, изхвърлени от хората в морето и на сушата, са натрупани в чували и очакват да бъдат извозени към сметището. 
Неотдавна Дмитрий е организирал и почистване на крепостта в района на квартал "Хоризонт" в Балчик. 

Любопитно
Пешеходните пътеки в Балчик в пиано стил stree2.jpg
Балчик Инфо
Община Балчик подкрепи инициативата на Фондация "Академия класика" за събиране на средства за роял за новата концертна зала в града чрез обновяване на хоризонталната пътна маркировка. Втори ден екип на общинската фирма "БКС" боядисва пешеходните пътеки по ул. "Приморска" в стил, копиращ клавиатурата на пиано. Това провокира много от туристите да си направят снимки до още недовършените пътеки. 
Артистичната проява е част от кампанията "Пиано 24" на фондацията, 
 
Новини
Общината разработва нов проект за електронно управление

header2.jpg

Община Балчик и румънската община Наводари започват работа по съвместен проект, наречен „Мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион". На първата пресконференция, дадена от екипа на проекта, присъства делегация от партньорската страна, експерти, представители на медии и граждани.

Основната цел на проекта е да създаде условия за сътрудничеството между публичните администрации в трансграничния регион на черноморските общини в област Добрич и окръг Констанца, да подобри тяхната ефективност и да стимулира участието на частните заинтересовани страни в процеса на вземане на решения.

Целта ще бъде постигната чрез включването на поне 10 местни общности, представлявани от публичните администрации и частните заинтересовани страни, в съвместни инициативи и инструменти за хоризонтално трансгранично сътрудничество. Проектът включва дейности като:

 

 • Мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион
 • Съвместна стратегия за сътрудничество и териториално развитие на трансграничния черноморски регион
 • Създаване на съвместна уеб платформа
 • Работни срещи и семинари
 • Оборудване с технически средства

 

Ключова дейност в проекта е реализирането на иновативен модел за обществени услуги и електронно управление в Община Балчик.

Той предвижда въвеждане на интегрирана информационна система за управление,  проектирана и разработена като единна платформа за управление на финансовите потоци, документооборота и обслужването на гражданите и фирмите в  общината. Електронната платформа ще бъде реализирана чрез използването на най-съвременните технологии в областта на информационните системи и има следните основни функции:

 

 • консолидира всички финансови потоци на общината в обща система
 • автоматизира дейността на служителите на общината
 • автоматизира дейността по обслужване на клиентите на общината
 • предоставя възможност за автоматично осчетоводяване на всички операции
 • предоставя електронни услуги на граждани и фирми

 

Със сходни характеристики и функции ще бъде и интегрираната информационна система, която ще се въведе в община Наводари в рамките на проекта.

 

Бюджет на проекта: 427,222.06 ЕВРО

Срок на изпълнение: 22.08.2017-21.08.2019

Водещ партньор: Община Балчик

За повече информация:

Димитрин Димитров, ръководител-проект dimitrov@balchik.bg 

footer.jpg 

Произшествия
БМВ се търкаля по таван край Албена kat-albena.jpg
Балчик Инфо
Несъобразена скорост е причина за загуба на контрол върху автомобила и последвало преобръщане на лек автомобил БМВ със софийска регистрация. Вчера отооло 5.10 ч. сутринта е получено съобщение за произшествие по пътя между Балчик и Албена. Водачът не е овладял колата и се е ударил в крайпотно дърво, след което се преобръща. Вследствие на катастрофата водачът е настанен в МБАЛ Добрич с разкъсано ляво ахилесово сухожилие и два разместени прешлена, без опасност за живота. 
 

Проекти

Времето

Регистрация


Забравена парола
Ако нямате достъп, създайте си от тук

Последни коментари