• Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Auto width resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • red color
 • green color

Балчик Инфо - Новини
Advertisement

Спорт
_FILTER     _ORDER_DROPDOWN     Покажи # 
Дата Заглавие
03. 03. 2019 Балчиклии трети на регата "3 март"
11. 02. 2019 Ученици се състезаваха в "Лъвски скок"
28. 12. 2018 Истинска лодка бе поставена на сцената в Мелницата
07. 08. 2018 Валентин Андреев с плакет за принос към спорта
11. 07. 2018 Валентин Андреев отива на финал на световното
08. 12. 2017 Валентин Андреев е атлет №1 за годината
12. 01. 2017 "Балчик къп" започва с 6 отбора
 
<< Начало < Предишна 1 Следваща > Край >>
Резултати 1 - 7 от 7
Актуално
 • Pause
 • Previous
 • Next
1/3
Балчик празнува 21 септември 21-09-3.jpg
Балчик Инфо
Днес Балчик отбелязва 79 години от освобождението от румънска окупация. Празникът започна с церемония по издигане на националния флаг на Република България. Венци и цветя бяха поднесени на Паметника на героите, паднали за Отечеството. 
В словото си кметът на Община Балчик Николай Ангелов подчерта значението на този ден за Добруджа и цяла България.
Още...
 
Новини
Започва строителството на парк в квартала project_09-1.jpg
Балчик Инфо
Днес кметовете на Балчик и Генерал Тошево – Николай Ангелов и Валентин Димитров,  подписаха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ между Държавен фонд „ЗЕМЕДЕЛИЕ",  Местна инициативна група Балчик-Генерал Тошево и Община Балчик за реализиране на проект „Изграждане на парк в гр. Балчик“ по Процедура за безвъзмездна финансова помощ BG06RDNP001-19.108 - МИГ Балчик - Генерал Тошево - МЯРКА 7.2. 
Култура
Мелницата домакин на научна конференция melnicata1.jpg
Балчик Инфо
Мелницата в Балчик е домакин на двудневна конференция на Асоциацията на общини със селища и територии на културно-историческо наследство. Базираната във Велико Търново асоциация провежда за пръв път събитие в друг град. Темата на конференцията е "Съвременни средства за представяне и популяризиране на културното наследство. Предимства и недостатъци на музейните експозиции." 
 
Общество
Живко Господинов хвана пръв кръста jivko1a.jpg
Балчик Инфо
Спортистът на СКЛА "Черно море 2005" Живко Господинов успя пръв да стигне до Богоявленския кръст тази година. За да спазят традицията, в студените морски води край пристанището в Балчик скочиха общо 14 мъже. Най-млад сред тях бе Никола Колев - на 19 години от Балчик, а най-възрастен - добричлията Живко Димитров, роден през 1953 година. Освен местни участници, имаше представители на областния град Добрич, Първомай и село Кремена.
Щастливият атлет и плувец, хванал кръста днес, бе благословен от свещеноиконом Стратия Александров и свещеник Тодор Тодоров, които водиха празника. 
Спорт
Балчиклии трети на регата "3 март" mk1a.jpg
Балчик Инфо
Екипажът на Николай Станев от "Морски клуб Балчик" зае трето място в крайното класиране на първото за годината състезание от календара на Федерацията по ветроходство. На завършилата днес надпревара в акваторията на Варненското езеро участваха екипажи от всички яхт клубове в страната, сред които от Поморие, Бургас, Търговище, Видин, София, Варна и други. 

 
Екология
Плаж "Робинзон" е почистен robinzon.jpg
Балчик Инфо
Близо 20 чувала с отпадъци събраха наши съграждани, организирани от Дмитрий Пузирев - руснак, живеещ през последните години в Балчик. Екологичната акция събра миналата събота не много, но обичащи природата хора. Предимно пластмасови бутилки и всякакви боклуци, изхвърлени от хората в морето и на сушата, са натрупани в чували и очакват да бъдат извозени към сметището. 
Неотдавна Дмитрий е организирал и почистване на крепостта в района на квартал "Хоризонт" в Балчик. 

Здравеопазване
Учениците остават във ваканция до вторник grip.jpg
Балчик Инфо
Учениците от всички учебни заведения на територията на област Добрич ще останат по домовете си до вторник включително. Това гласи заповед на д-р Светла Ангелова - директор на Регионалната здравна инспекция в областния център. 
Според документа запазват се всички останали изисквания, обявени от инспекцията в понеделник. 
 
Любопитно
Пешеходните пътеки в Балчик в пиано стил stree2.jpg
Балчик Инфо
Община Балчик подкрепи инициативата на Фондация "Академия класика" за събиране на средства за роял за новата концертна зала в града чрез обновяване на хоризонталната пътна маркировка. Втори ден екип на общинската фирма "БКС" боядисва пешеходните пътеки по ул. "Приморска" в стил, копиращ клавиатурата на пиано. Това провокира много от туристите да си направят снимки до още недовършените пътеки. 
Артистичната проява е част от кампанията "Пиано 24" на фондацията, 
Крими
Полицията задържа 24-годишен от Балчик police.jpg
Балчик Инфо
В хода на провеждане на специализирана полицейска операция в Районно управление на МВР в Балчик и получен сигнал за укриващо се лице, вчера около 18.30 е задържан 24-годише балчиклия. От полицията съобщават, че служителите са работили и по повод получен сигнал. 
Задържаният за 24 часа се е укривал от наказателна отговорност.
 
Новини
Балчик и Генерал Тошево приключиха проект за селски туризъм mig.jpg
Балчик Инфо
"Иновативни заедно за устойчив селски туризъм " - това е заглавието на проекта, който спечели и реализира СНЦ „МИГ Балчик -Генерал Тошево“ по подготвителни дейности за вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от ПРСР 2014 - 2020 г., съобщи на информационна среща за край на проекта координаторът Росица Попова.

Произшествия
БМВ се търкаля по таван край Албена kat-albena.jpg
Балчик Инфо
Несъобразена скорост е причина за загуба на контрол върху автомобила и последвало преобръщане на лек автомобил БМВ със софийска регистрация. Вчера отооло 5.10 ч. сутринта е получено съобщение за произшествие по пътя между Балчик и Албена. Водачът не е овладял колата и се е ударил в крайпотно дърво, след което се преобръща. Вследствие на катастрофата водачът е настанен в МБАЛ Добрич с разкъсано ляво ахилесово сухожилие и два разместени прешлена, без опасност за живота. 
 

Проекти

Времето

Регистрация


Забравена парола
Ако нямате достъп, създайте си от тук

Последни коментари