• Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Auto width resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • red color
 • green color

Балчик Инфо - Новини
Advertisement

Новини
Актуално
 • Pause
 • Previous
 • Next
1/3
"Балчик Стрийт Байк" на площада в четвъртък street_bike.jpg
Балчик Инфо
"Балчик Стрийт Байк" е наречен спортният празник, който ще се проведе на 21 май на площада пред Общината в Балчик. На него ще бъде представен проектът, чрез който бяха получени 100 велосипеда за обществено ползване. Всеки желаещ ще може да подкара чисто ново колело по трасето от кръстовището на изхода за Албена в посока алея "Ехо". Велосипедната колона ще бъде съпроводена от кола на полицията до центъра на града.
Още...
 
Новини
Режат кабелите на "Херос" building.jpg
Балчик Инфо
Абонатите на "Херос Кейбъл-Балчик" остават без кабелна връзка. Причина е заповед за премахване на въздушната мрежа на доставчика на кабелна телевизия и интернет, издадена от РДНСК. Регионалната дирекция е наела варненска фирма, която от днес до 5 май трябва да изреже висящите кабели по следните улици: "Приморска", "Л. Каравелов",
Култура
"Космически гласове" идват в Балчик choirs.jpg
Балчик Инфо
От 3 до 7 юни Балчик отново събира хорове от всички краища на Европа. Фестивалът "Черноморски звуци" дава старт на летния музикален афиш в Балчик. Фестивалната столица на Балканите ще бъде огласена от 18 артистични формации и за пръв път на събитието в Балчик ще гостуват хорове от Полша, Холандия и Хърватска.
Ваня Монева, носител на приза "Музикант на годината" за 2014 година, ще има самостоятелен концерт в рамките на фестивала с дирижирания от нея хор "Космически гласове". 
 
Общество
Жителите на Гурково готови да приемат българи от Украйна gurkovo.jpg
Балчик Инфо
Жителите на с.Гурково изпратиха отворено писмо до организации на българи в Украйна, в което изразяват загриженост за проблемите, свързани с военните действия на територията на близката държава. В писмото, подписано и от кмета на селото Тодор Георгиев, се казва, че селото разполага с всички условия, за да могат желаещите бесарабски българи да се спасят от войната. 

Спорт
Откриват офроуд шампионата в Балчик offroad.jpg
Балчик Инфо
Площадът в центъра на Балчик ще събере утре екипажите, участващи във втория кръг от Шампионата на България по офроуд. В 9.00 часа ще бъде даден стартът на състезанието, организирано от клуб "Черно море - Варна" и подкрепено от Община Балчик.
Кръгът ще е 12 по ред в историята на надпреварата край морето и ще бъде с мотото "До последен дъх".

 
Здравеопазване
Грипна ваканция и в Балчик grip.jpg
Балчик Инфо
До края на седмицата се затварят всички училища в община Балчик заради грип. Броят на заболелите ученици е нараснал значително през последните дни, сочат анализите на експертите от Регионалната здравна инспекция. От РЗИ са препоръчали на местната власт да се вземат мерки, за да се избегне предаването на вируса на още деца. 
Любопитно
"Вкаменелости от дълбините" fosili.jpg
Балчик Инфо
"Вкаменелости от дълбините" се нарича изложбата, която ще бъде открита днес във фоайето на Община Балчик. Тя е част от сбирката на Мариян Цветков с фосили на растителни и животински видове, обитавали Черно море и неговите брегове в различни геоложки периоди.
Ще бъдат представени вкаменелости на миди, охлюви, 
 
Произшествия
Мъж загина при пожар pojar.jpg
Балчик Инфо
80-годишен мъж е загинал при пожар в Балчик, съобщиха от полицията. Сигнал за възникнал пожар в частен имот по ул. "Варненска" е получен вчера в 0:15 ч. На място е установено, че пожарът е тръгнал от южната част на къщата. Изпратените екипи успяват да потушат огъня около 03:25 часа. 
 
cross.jpg

Времето

Работа - търси/предлага

работник
Камериерка

Регистрация


Забравена парола
Ако нямате достъп, създайте си от тук

Последни коментари