• Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Auto width resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • red color
 • green color

Балчик Инфо - Новини
Advertisement

Новини
Актуално
 • Pause
 • Previous
 • Next
1/3
Приемат заявления за лични асистенти obstina.jpg
Балчик Инфо
От утре в офиса на Община Балчик ще се приемат документи на кандидатите за личен асистент. Заявления могат да подават както потребителите на социалната услуга, така и тези, които искат да помагат на хора в нужда. Финансирането на дейностите ще бъде осигурено от проект „Нови възможности за грижа” по договор, сключен между 
Още...
 
Новини
Гимназията вече е с нова база 1sou.jpg
Балчик Инфо
Обновената база на СОУ "Христо Ботев" в Балчик бе открита днес от кмета Николай Ангелов и директора Стойка Владова. На рязането на лентата присъстваха и представители на Общинския съвет, които разгледаха новата спортна площадка, реновираната спортна зала и комплекса за професионално обучение на готвачи. 
Култура
Двореца открива изложба в Плевен neprehodno1.jpg
Балчик Инфо
"Непреходност" е заглавието на изложбата - живопис, която ще бъде открита на 14 януари от 17:30 ч. в Арт център Плевен.
Експозицията включва платна от картинния фонд на ДКИ КЦ "Двореца", на художници, рисували видимото и невидимо в културния център през първите години на XXI век.
 
Общество
Жителите на Гурково готови да приемат българи от Украйна gurkovo.jpg
Балчик Инфо
Жителите на с.Гурково изпратиха отворено писмо до организации на българи в Украйна, в което изразяват загриженост за проблемите, свързани с военните действия на територията на близката държава. В писмото, подписано и от кмета на селото Тодор Георгиев, се казва, че селото разполага с всички условия, за да могат желаещите бесарабски българи да се спасят от войната. 

Политика
Повечето от жителите на общината отказаха да гласуват Балчик Инфо
Само 48.15% от 18 707 жители на община Балчик намериха за необходимо да дадат гласа си на изборите за 42-ри парламент на Република България. Два дни преди изборите в общината се е наложило образуването на 37-ма секция на територията, тъй като лекуващи се в болницата в Тузлата са заявили желание да участват във вота, съобщиха отговорните служители.
Към 20.30ч. броят на пусналите бюлетини е 9 008.
 
Спорт
2014-та - година на рекордите за СКЛА "Черно море 2005" skla.jpg
Балчик Инфо
2014-та беше определена като година на рекордите от Десислава Андреева, председател на Спортен клуб по лека атлетика "Черно море 2005", по време на церемонията по връчване на призовете на десетте най-добри спортисти на клуба за изминалата година.
Традиционното събитие за девети път събра членовете на клуба, близки, спортисти и треньори. Всички те благодариха за труда, любовта и желанието на треньора Андриан Андреев. 
Екология
Претоварна станция за отпадъци ще заработи край Балчик

kopka1.jpgБалчик Инфо
Претоварна станция за битовите отпадъци на общините Балчик, Каварна и Шабла ще заработи до следващото лято в местността Момчил. Днес кметовете на Балчик, Шабла и Генерал Тошево направиха първа копка на екологичното съоръжение.
На площадката ще постъпват над 12 тона отпадъци на година, което се изчислява на повече от 41 хиляди куб.метра.
Стойността на целия проект е 38 877 375,67 лева, а бенефициент по проекта е Община град Добрич в партньорство с общините Добричка, Балчик, Каварна, Шабла, Генерал Тошево, Крушари, Тервел и община Никола Козлево от Област Шумен.

 
Здравеопазване
Грипна ваканция и в Балчик grip.jpg
Балчик Инфо
До края на седмицата се затварят всички училища в община Балчик заради грип. Броят на заболелите ученици е нараснал значително през последните дни, сочат анализите на експертите от Регионалната здравна инспекция. От РЗИ са препоръчали на местната власт да се вземат мерки, за да се избегне предаването на вируса на още деца. 
Любопитно
"Вкаменелости от дълбините" fosili.jpg
Балчик Инфо
"Вкаменелости от дълбините" се нарича изложбата, която ще бъде открита днес във фоайето на Община Балчик. Тя е част от сбирката на Мариян Цветков с фосили на растителни и животински видове, обитавали Черно море и неговите брегове в различни геоложки периоди.
Ще бъдат представени вкаменелости на миди, охлюви, 
 
Крими
Телефонни терористи опразниха хотел и заведение в Албена albena_beach.jpg
Балчик Инфо
Съобщение за самоделно направена бомба е подадено вчера в полицейското управление на курортния комплекс Албена, съобщават от пресцентъра на полицията. 
На място са изпратени полицейски служители, които след обстоен преглед на всички стаи и помещения на комплекса не установяват наличието на взривно вещество.  
Туризъм
Лятото с колела между Кранево и Балчик kolelo1.jpg
Балчик Инфо
Сто велосипеда бяха доставени днес в Балчик с камион от румънска фирма. Колелата са закупени с европейски средства в съвместен проект между Балчик и Констанца. Модерни устройства за сигурност и информационни табла ще има на своеобразните паркинг-места, където всеки желаещ може да вземе или да остави велосипед. 
 
Произшествия
Товарен кораб бедства край Балчик korab.jpg
Балчик Инфо
Руският товарен кораб "Елга 1" бедства на по-малко от една морска миля от брега край Балчик. Плавателният съд е натоварен с въглища и е пътувал от руското пристанище Темрюк към Варна. В следобедните часове около него имаше три спасителни съда, един от които е холандският "Баракуда". Той правеше опити да тегли на буксир авариралия кораб. "Елга 1" е силно наклонен назад, а водата е стигнала до каютите на моряците. Екипажът на кораба е евакуиран.
Трафик контрол
Камери на "Пътна полиция" за 23 октомври На 24.10.2013 г. „Пътна полиция” гр. Добрич ще извършва контрол на скоростта с мобилни камери в следните пътни участъци на територията на община Балчик:
-гл.път І-9 на кръстовище в с. Царичино;
-гл.път І-9 на кръстовище в гр. Балчик;
-път IІІ-9002 на кръстовище в с.Кремена;
-хотел „Париж” гр.Балчик;
 
cross.jpg

Времето

Работа - търси/предлага

работник
Камериерка

Регистрация


Забравена парола
Ако нямате достъп, създайте си от тук

Последни коментари