• Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Auto width resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • red color
 • green color

Балчик Инфо - Новини
Advertisement

Новини
Актуално
 • Pause
 • Previous
 • Next
1/3
Жителите на Гурково готови да приемат българи от Украйна gurkovo.jpg
Балчик Инфо
Жителите на с.Гурково изпратиха отворено писмо до организации на българи в Украйна, в което изразяват загриженост за проблемите, свързани с военните действия на територията на близката държава. В писмото, подписано и от кмета на селото Тодор Георгиев, се казва, че селото разполага с всички условия, за да могат желаещите бесарабски българи да се спасят от войната. 

Още...
 
Новини
Гимназията вече е с нова база 1sou.jpg
Балчик Инфо
Обновената база на СОУ "Христо Ботев" в Балчик бе открита днес от кмета Николай Ангелов и директора Стойка Владова. На рязането на лентата присъстваха и представители на Общинския съвет, които разгледаха новата спортна площадка, реновираната спортна зала и комплекса за професионално обучение на готвачи. 
Култура
Двореца открива изложба в Плевен neprehodno1.jpg
Балчик Инфо
"Непреходност" е заглавието на изложбата - живопис, която ще бъде открита на 14 януари от 17:30 ч. в Арт център Плевен.
Експозицията включва платна от картинния фонд на ДКИ КЦ "Двореца", на художници, рисували видимото и невидимо в културния център през първите години на XXI век.
 
Общество
21 човека скочиха за кръста zdravko.jpg
Балчик Инфо
21 мъже се осмелиха да скочат за богоявленския кръст в морските води в Балчик. При режещ северен вятър, -2 градуса температура на въздуха и 4,5 на водата традицията да се скача в морето за здраве бе спазена и тази година. 
Пръв до кръста, хвърлен от отец Георги, бе 23-годишният Здравко Димитров. 
Политика
Повечето от жителите на общината отказаха да гласуват Балчик Инфо
Само 48.15% от 18 707 жители на община Балчик намериха за необходимо да дадат гласа си на изборите за 42-ри парламент на Република България. Два дни преди изборите в общината се е наложило образуването на 37-ма секция на територията, тъй като лекуващи се в болницата в Тузлата са заявили желание да участват във вота, съобщиха отговорните служители.
Към 20.30ч. броят на пусналите бюлетини е 9 008.
 
Спорт
2014-та - година на рекордите за СКЛА "Черно море 2005" skla.jpg
Балчик Инфо
2014-та беше определена като година на рекордите от Десислава Андреева, председател на Спортен клуб по лека атлетика "Черно море 2005", по време на церемонията по връчване на призовете на десетте най-добри спортисти на клуба за изминалата година.
Традиционното събитие за девети път събра членовете на клуба, близки, спортисти и треньори. Всички те благодариха за труда, любовта и желанието на треньора Андриан Андреев. 
Екология
Претоварна станция за отпадъци ще заработи край Балчик

kopka1.jpgБалчик Инфо
Претоварна станция за битовите отпадъци на общините Балчик, Каварна и Шабла ще заработи до следващото лято в местността Момчил. Днес кметовете на Балчик, Шабла и Генерал Тошево направиха първа копка на екологичното съоръжение.
На площадката ще постъпват над 12 тона отпадъци на година, което се изчислява на повече от 41 хиляди куб.метра.
Стойността на целия проект е 38 877 375,67 лева, а бенефициент по проекта е Община град Добрич в партньорство с общините Добричка, Балчик, Каварна, Шабла, Генерал Тошево, Крушари, Тервел и община Никола Козлево от Област Шумен.

 
Здравеопазване
Грипна ваканция и в Балчик grip.jpg
Балчик Инфо
До края на седмицата се затварят всички училища в община Балчик заради грип. Броят на заболелите ученици е нараснал значително през последните дни, сочат анализите на експертите от Регионалната здравна инспекция. От РЗИ са препоръчали на местната власт да се вземат мерки, за да се избегне предаването на вируса на още деца. 
Любопитно
"Вкаменелости от дълбините" fosili.jpg
Балчик Инфо
"Вкаменелости от дълбините" се нарича изложбата, която ще бъде открита днес във фоайето на Община Балчик. Тя е част от сбирката на Мариян Цветков с фосили на растителни и животински видове, обитавали Черно море и неговите брегове в различни геоложки периоди.
Ще бъдат представени вкаменелости на миди, охлюви, 
 
Крими
Телефонни терористи опразниха хотел и заведение в Албена albena_beach.jpg
Балчик Инфо
Съобщение за самоделно направена бомба е подадено вчера в полицейското управление на курортния комплекс Албена, съобщават от пресцентъра на полицията. 
На място са изпратени полицейски служители, които след обстоен преглед на всички стаи и помещения на комплекса не установяват наличието на взривно вещество.  
Туризъм
Албена ще изненада своите гости за 45-годишния си юбилей с 5 огромни торти albena.jpg
Балчик Инфо
Албена ще изненада своите гости и посетители за 45-годишния си юбилей на 24 август с 5 огромни торти. За приготвянето им ще се ще се използват 3300 яйца, 140 кг захар, 110 кг брашно, 250 кг крем, 75 кг паста „Дама“. Размерът на всяка торта ще бъде 2,00 на 1,20 метра, а теглото ѝ - 140 килограма. Отговорността за създаването на 700-килограмовата вкусотия е поверена на най-добрите майстор-сладкари на Албена: 
 
Произшествия
Товарен кораб бедства край Балчик korab.jpg
Балчик Инфо
Руският товарен кораб "Елга 1" бедства на по-малко от една морска миля от брега край Балчик. Плавателният съд е натоварен с въглища и е пътувал от руското пристанище Темрюк към Варна. В следобедните часове около него имаше три спасителни съда, един от които е холандският "Баракуда". Той правеше опити да тегли на буксир авариралия кораб. "Елга 1" е силно наклонен назад, а водата е стигнала до каютите на моряците. Екипажът на кораба е евакуиран.
Трафик контрол
Камери на "Пътна полиция" за 23 октомври На 24.10.2013 г. „Пътна полиция” гр. Добрич ще извършва контрол на скоростта с мобилни камери в следните пътни участъци на територията на община Балчик:
-гл.път І-9 на кръстовище в с. Царичино;
-гл.път І-9 на кръстовище в гр. Балчик;
-път IІІ-9002 на кръстовище в с.Кремена;
-хотел „Париж” гр.Балчик;
 
cross.jpg

Флашмоб в магазин "Аквилон"

stiker.jpg

Времето

Работа - търси/предлага

работник
Камериерка

Регистрация


Забравена парола
Ако нямате достъп, създайте си от тук

Последни коментари