• Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Auto width resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • red color
 • green color

Балчик Инфо - Новини
Advertisement

Новини
Актуално
 • Pause
 • Previous
 • Next
1/3
Пожарникари гасиха контейнер fire.jpg
Балчик Инфо
Сигнал на тел.112 вдигна на крак балчишките огнеборци днес малко след 12 ч. Повод за обаждането бе запален контейнер в района на детската площадка и блок №22 в ж.к."Балик". Пристигналият екип на пожарната загаси горящия контейнер и спаси от запалване намиращите се наблизо няколко автомобила.

Още...
 
Новини
Пръскат срещу кърлежи green.jpg
Балчик Инфо
От утре служители на общинското предприятие БКС ще започнат третиране на зелените площи за обществено ползване с препарат против кърлежи. Първо ще бъде обработена тревата в центъра на града, около Морска гара и алея "Ехо". До края на следващата седмица дезакаризация ще има в селата Стражица, Царичино, Безводица и Оброчище. 
Култура
Художници, Балчик, Любов започва утре hbl.jpg
Балчик Инфо
Пленерът "Художници, Балчик, Любов - среща на европейски морета" се открива утре в Балчик. Това е 14 издание на арт събитието, което по традиция се провежда всяка пролет. Сега темата е "Трансформации" и ще провокира творците към трансформиране на видимите обекти от заобикалящата ни действителност към своите платна чрез изразните възможности на класическите техники на работа. 
 
Общество
Жителите на Гурково готови да приемат българи от Украйна gurkovo.jpg
Балчик Инфо
Жителите на с.Гурково изпратиха отворено писмо до организации на българи в Украйна, в което изразяват загриженост за проблемите, свързани с военните действия на територията на близката държава. В писмото, подписано и от кмета на селото Тодор Георгиев, се казва, че селото разполага с всички условия, за да могат желаещите бесарабски българи да се спасят от войната. 

Политика
Повечето от жителите на общината отказаха да гласуват Балчик Инфо
Само 48.15% от 18 707 жители на община Балчик намериха за необходимо да дадат гласа си на изборите за 42-ри парламент на Република България. Два дни преди изборите в общината се е наложило образуването на 37-ма секция на територията, тъй като лекуващи се в болницата в Тузлата са заявили желание да участват във вота, съобщиха отговорните служители.
Към 20.30ч. броят на пусналите бюлетини е 9 008.
 
Спорт
Кметът спечели голф турнир golf.jpg
Балчик Инфо
Първо място в дивизия "Б" на Откриващия турнир на лигата "Приятелите на BlackSeaRama" спечели кметът на Балчик Николай Ангелов. С отличен резултат от 28 точки той даде старт на сезона, следван Виорел Алдеа /27 точки/ и Каталина Жигман /25 точки/. Въпреки дъждовното време, в първия за 2015 година турнир, провел се в събота на проектираното от Гари Плеър игрище, се включиха 45 любители на аристократичната игра. 
Екология
Претоварна станция за отпадъци ще заработи край Балчик

kopka1.jpgБалчик Инфо
Претоварна станция за битовите отпадъци на общините Балчик, Каварна и Шабла ще заработи до следващото лято в местността Момчил. Днес кметовете на Балчик, Шабла и Генерал Тошево направиха първа копка на екологичното съоръжение.
На площадката ще постъпват над 12 тона отпадъци на година, което се изчислява на повече от 41 хиляди куб.метра.
Стойността на целия проект е 38 877 375,67 лева, а бенефициент по проекта е Община град Добрич в партньорство с общините Добричка, Балчик, Каварна, Шабла, Генерал Тошево, Крушари, Тервел и община Никола Козлево от Област Шумен.

 
Здравеопазване
Грипна ваканция и в Балчик grip.jpg
Балчик Инфо
До края на седмицата се затварят всички училища в община Балчик заради грип. Броят на заболелите ученици е нараснал значително през последните дни, сочат анализите на експертите от Регионалната здравна инспекция. От РЗИ са препоръчали на местната власт да се вземат мерки, за да се избегне предаването на вируса на още деца. 
Любопитно
"Вкаменелости от дълбините" fosili.jpg
Балчик Инфо
"Вкаменелости от дълбините" се нарича изложбата, която ще бъде открита днес във фоайето на Община Балчик. Тя е част от сбирката на Мариян Цветков с фосили на растителни и животински видове, обитавали Черно море и неговите брегове в различни геоложки периоди.
Ще бъдат представени вкаменелости на миди, охлюви, 
 
Крими
Телефонни терористи опразниха хотел и заведение в Албена albena_beach.jpg
Балчик Инфо
Съобщение за самоделно направена бомба е подадено вчера в полицейското управление на курортния комплекс Албена, съобщават от пресцентъра на полицията. 
На място са изпратени полицейски служители, които след обстоен преглед на всички стаи и помещения на комплекса не установяват наличието на взривно вещество.  
Туризъм
Лятото с колела между Кранево и Балчик kolelo1.jpg
Балчик Инфо
Сто велосипеда бяха доставени днес в Балчик с камион от румънска фирма. Колелата са закупени с европейски средства в съвместен проект между Балчик и Констанца. Модерни устройства за сигурност и информационни табла ще има на своеобразните паркинг-места, където всеки желаещ може да вземе или да остави велосипед. 
 
Произшествия
Скала затрупа мъж от Ляхово
Балчик Инфо
Инцидент в мангановата мина в край село Църква отне живота на мъж, чието име е Гюлент Акифов. Той е от село Ляхово и е роден през 1974 година. По информация на кмета на село Църква Ради Радев по време на работа се е откъснала скала, която е затиснала и убила на място мъжа. По първоначална информация заедно с него е пострадал още един мъж, който е откаран в болница в областния център. 
Трафик контрол
Камери на "Пътна полиция" за 23 октомври На 24.10.2013 г. „Пътна полиция” гр. Добрич ще извършва контрол на скоростта с мобилни камери в следните пътни участъци на територията на община Балчик:
-гл.път І-9 на кръстовище в с. Царичино;
-гл.път І-9 на кръстовище в гр. Балчик;
-път IІІ-9002 на кръстовище в с.Кремена;
-хотел „Париж” гр.Балчик;
 
cross.jpg

Времето

Работа - търси/предлага

работник
Камериерка

Регистрация


Забравена парола
Ако нямате достъп, създайте си от тук

Последни коментари