• Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Auto width resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • red color
 • green color

Балчик Инфо - Новини
Advertisement

Новини
Актуално
 • Pause
 • Previous
 • Next
1/3
Детелина Николова е новият областен управител detelina_nikolova.jpg
Балчик Инфо
Правителството назначи Детелина Николова за областен управител на Добрич. Доскорошната кметица на Добрич загуби на последните избори в областния център след като изкара на кметския стол три последователни мандата. Сега тя сменя д-р Маргарита Новоселска.
Детелина Николова е магистър по „Икономика на промишлеността” с втора специалност „Преподавател по икономически дисциплини” от ВИНС – Варна. 
Още...
 
Новини
Подготвят два блока в "Балик" за саниране bl24a.jpgБалчик Инфо
Община Балчик даде ход на процедура за избор на изпълнител  за изготвяне на техническо и енергийно обследване на жилищни блокове №24 и 26 в ж.к. "Балик". Печелившата фирма трябва изготви документ в рамките на 30 дни, който да послужи за установяване на конструктивната устойчивост на сградите, изготвяне на технически паспорт, предписание и график за следващи ремонти на двете сгради.
Блоковете имат общо 76 апартаменти и 6137 кв.м. застроена площ. 
Култура
Приектът за мелницата е приключен melnica.jpg
Балчик Инфо
Днес бяха отчетени дейностите по проекта, финансиран от програма "Регионално развитие". В резултат на инвестираните пет и половина милиона лева пред журналисти бяха представени обновената мелница и средновековната крепост в Балчик, както и текето в Оброчище. 
Макет на Балчик в мащаб 1:500 е разположен на един от етажите в мелницата.
 
Общество
Нов храм откриха в Соколово hram.jpg
Балчик Инфо
Точно в 12 часа днес църковните камбани възвестиха откриването на празничната програма по повод новоосветения храм "Св.св.Кирил и Методий" в село Соколово. В парка на новата църква се събраха стотици жители и гости на селото, за да се поздравят с красивия храм. На празника присъства Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който благослови присъстващите и води церемонията по откриването. 
Спорт
Змеево ще бъде домакин на мотокрос motor.jpg
Балчик Инфо
За четвърти пореден път балчишкото село Змеево ще бъде домакин на състезание по мотокрос на 13 и 14 юни. На специално изградената писта участниците ще премерят сили в 6 дисциплини – 65 куб.см., 85 куб.см, MX-2, MX-1, MX-3 и  АТВ. Заявки са подали близо 60 състезатели, като най-младият е 7 годишен. Най-възрастен е 70-годишният Росен Момчилов. На пистата ще стартират участници от България, Турция и Молдова.
 
Здравеопазване
Грипна ваканция и в Балчик grip.jpg
Балчик Инфо
До края на седмицата се затварят всички училища в община Балчик заради грип. Броят на заболелите ученици е нараснал значително през последните дни, сочат анализите на експертите от Регионалната здравна инспекция. От РЗИ са препоръчали на местната власт да се вземат мерки, за да се избегне предаването на вируса на още деца. 
Любопитно
"Вкаменелости от дълбините" fosili.jpg
Балчик Инфо
"Вкаменелости от дълбините" се нарича изложбата, която ще бъде открита днес във фоайето на Община Балчик. Тя е част от сбирката на Мариян Цветков с фосили на растителни и животински видове, обитавали Черно море и неговите брегове в различни геоложки периоди.
Ще бъдат представени вкаменелости на миди, охлюви, 
 
Туризъм
Аквапаркът в Албена безплатен за децата на 1 юни aqua1.jpg
Балчик Инфо
На първи юни с голямо тържество и безплатен вход за всички деца под 12 годишна възраст отваря врати най-модерният аквапарк в България – Аквамания във ваканционно селище Албена. Тържественото откриване започва в 10.00. Освен децата, които безплатно ще могат да се насладят на атракциона, и възрастните не са забравени – за тях са предвидени специални промоционални цени за вход. 
Произшествия
Мъж загина при пожар pojar.jpg
Балчик Инфо
80-годишен мъж е загинал при пожар в Балчик, съобщиха от полицията. Сигнал за възникнал пожар в частен имот по ул. "Варненска" е получен вчера в 0:15 ч. На място е установено, че пожарът е тръгнал от южната част на къщата. Изпратените екипи успяват да потушат огъня около 03:25 часа. 
 
cross.jpg

Времето

Работа - търси/предлага

работник
Камериерка

Регистрация


Забравена парола
Ако нямате достъп, създайте си от тук

bcd_festival.jpg

 

Последни коментари