• Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Auto width resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • red color
 • green color

Балчик Инфо - Новини
Advertisement

Обяви

Списък с актуалните обяви

Търси - Публикувай обява

Покажи # 
ID  Дата на публикуване Позиция Фирма
156 04. 01. 2018 Заведение за бързо хранене
155 04. 05. 2017 чистач/чистачка
154 13. 04. 2017 ОФИС СЪТРУДНИКС КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ БАЛКОНФ ЕООД
150 30. 09. 2016 шивачи,гладачи,кроячи,окачествители "Балконф" ЕООД
151 30. 09. 2016 технолог на облекло Балконф ЕООД
152 30. 09. 2016 техник
153 30. 09. 2016 офис сътрудник с италиански език Балконф ЕООД
147 07. 02. 2016 Хигиенист ет.Никола Малев
141 29. 05. 2014 Камериерка Хотел "Париж"
140 02. 02. 2014 работник
<< Начало < Предишна 1 Следваща > Край >>
Резултати 1 - 10 от 10
Актуално
 • Pause
 • Previous
 • Next
1/3
Общината разработва нов проект за електронно управление

header2.jpg

Община Балчик и румънската община Наводари започват работа по съвместен проект, наречен „Мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион". На първата пресконференция, дадена от екипа на проекта, присъства делегация от партньорската страна, експерти, представители на медии и граждани.

Основната цел на проекта е да създаде условия за сътрудничеството между публичните администрации в трансграничния регион на черноморските общини в област Добрич и окръг Констанца, да подобри тяхната ефективност и да стимулира участието на частните заинтересовани страни в процеса на вземане на решения.

Целта ще бъде постигната чрез включването на поне 10 местни общности, представлявани от публичните администрации и частните заинтересовани страни, в съвместни инициативи и инструменти за хоризонтално трансгранично сътрудничество. Проектът включва дейности като:

 

 • Мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион
 • Съвместна стратегия за сътрудничество и териториално развитие на трансграничния черноморски регион
 • Създаване на съвместна уеб платформа
 • Работни срещи и семинари
 • Оборудване с технически средства

 

Ключова дейност в проекта е реализирането на иновативен модел за обществени услуги и електронно управление в Община Балчик.

Той предвижда въвеждане на интегрирана информационна система за управление,  проектирана и разработена като единна платформа за управление на финансовите потоци, документооборота и обслужването на гражданите и фирмите в  общината. Електронната платформа ще бъде реализирана чрез използването на най-съвременните технологии в областта на информационните системи и има следните основни функции:

 

 • консолидира всички финансови потоци на общината в обща система
 • автоматизира дейността на служителите на общината
 • автоматизира дейността по обслужване на клиентите на общината
 • предоставя възможност за автоматично осчетоводяване на всички операции
 • предоставя електронни услуги на граждани и фирми

 

Със сходни характеристики и функции ще бъде и интегрираната информационна система, която ще се въведе в община Наводари в рамките на проекта.

 

Бюджет на проекта: 427,222.06 ЕВРО

Срок на изпълнение: 22.08.2017-21.08.2019

Водещ партньор: Община Балчик

За повече информация:

Димитрин Димитров, ръководител-проект dimitrov@balchik.bg 

footer.jpg 

Още...
 
Новини
Съветниците свириха отбой за оставката на председателя oba.jpg
Балчик Инфо
Най-краткото заседание на Общинския съвет в Балчик се проведе тази сутрин. То бе извънредно и съдържаше в дневния си ред само две точки - оставка на председателя Илиян Станоев и избор на негов наследник. 
В препълнената от съветници, кметове на населени места и симпатизанти на ГЕРБ зала заседанието започна и приключи с оттегляне на исканата оставка от страна на съветничката Даниела Пеловска. Тя бе последвана и от колегите й от ВМРО. 
Култура
Балчик се представи с фотоизложба в Чехия valmez.jpg
Балчик Инфо
Вечната красота на Двореца в Балчик бе темата на фотоизложба, открита в чешкия град Валашке Мезержичи. Събитието бе част от кулминацията на празника на побратименото на Балчик населено място и привлече в края на седмицата вниманието на много от приятелите на България в Чехия. Изложбата бе представена от Жени Михайлова в присъствието на
 
Общество
Адриан Костов хвана кръста на Богоявление adrian.jpg
Балчик Инфо
Балчиклията Адриан Красимиров Костов пръв стигна до богоявленския кръст, хвърлен днес в морето. По стара традиция на Йорданов ден край Морска гара се събраха стотици, за да участват в празничното шествие и наблюдават церемонията по хвърляне на кръста. Сред тях рекорден брой от 30 човека се престрашиха да скочат във водата. Времето днес за пръв път от 10 години насам бе щедро към участниците в празника, като ги дари с топло слънце и 9 градуса температура на морската вода. 
Спорт
Валентин Андреев е атлет №1 за годината val.jpg
Балчик Инфо
Спортист на годината в Спортен клуб по лека атлетика "Черно море-2005" в Балчик стана Валентин Андреев. Това бе обявено тази вечер на специална церемония в "Мелницата". Председателят на клуба Десислава Андреева съобщи, че изборът на 10-те най-добри спортисти е бил независим и направен от треньорите в клуба. А те вече са трима, след като снощи бе представен и Айхан Апти - дългогодишен състезател в "Черно море-2005" и многократен носител на престижния ежегоден приз. Той заедно с Андреан Андреев и Здравко Димитров се грижат за обучението и възпитанието на 26 картотекирани състезатели, както и на многобройна група от най-малките балчишки атлети. 
 
Екология
Бухалът Балик отново на свобода
balik-owl.jpgБалчик Инфо
Ученици от Балчик участваха в акция за пускане на свобода на бухал, лекуван в Спасителен център за диви животни в Стара Загора. 
Птицата бе освободена тази вечер в района на градския стадион и веднага намери подслон в естествената си среда на един от варовиковите хълмове. Тя е открита в безпомощно състояние през месец април в двора на болницата и предадена за лечение на центъра в Стара Загора. Няколко месеца по-късно бухалът е напълно възстановен и ветеринарните специалисти го върнаха обратно в района, където е открит. 
Любопитно
Пешеходните пътеки в Балчик в пиано стил stree2.jpg
Балчик Инфо
Община Балчик подкрепи инициативата на Фондация "Академия класика" за събиране на средства за роял за новата концертна зала в града чрез обновяване на хоризонталната пътна маркировка. Втори ден екип на общинската фирма "БКС" боядисва пешеходните пътеки по ул. "Приморска" в стил, копиращ клавиатурата на пиано. Това провокира много от туристите да си направят снимки до още недовършените пътеки. 
Артистичната проява е част от кампанията "Пиано 24" на фондацията, 
 
Произшествия
Автобус се преобърна в центъра на Балчик bus1.jpgБалчик Инфо
Автобус се преобърна по наклонен участък от пътя тази сутрин в централната част на Балчик. При инцидента няма пострадали. Районът е ограничен за движение от полицията до изтегляне на авариралото превозно средство. Причините за инцидента се изясняват.
 

Проекти

Футбол

Времето

Регистрация


Забравена парола
Ако нямате достъп, създайте си от тук

Последни коментари